La guia definitiva per triar la teva aspiradora

El Black Friday és un bon moment per comprar una bona aspiradora al millor preu, però el més important és triar justament l'aspiradora que millor s'adapti a les teves necessitats.
Que tanta oferta, no et torni boig

Contínuament els fabricants delectrodomèstics van fent evolucionar els seus productes implementant avenços tecnològics en els aparells i electrodomèstics. Un dels camps en què s'observa més evolució en els darrers anys és el de la neteja de la llar, més concretament les aspiradores de sòl. Com a resultat, el consumidor es veu una mica aclaparat amb l'aparició de nous tipus d'aspiradores: aspiradores sense bossa, robots aspiradors, trineus, ciclòniques, escombres amb i sense cable, de neteja combinada… Així que no és cap ximpleria preguntar-se: Quina aspiradora comprar? Doncs en aquest Black Friday no t'equivocaràs.

Moltes vegades a les botigues d'electrodomèstics ens ofereixen multitud d'opcions i ens descriuen les millors aspiradores del mercat i lloen les seves virtuts, però poques vegades ens pregunten les coses més essencials:Com és casa teva? Quantes vegades aspires a la setmana? Tens gossos o gats? Perquè si casa teva té dos pisos i cinc habitacions, potser no necessites un robot aspirador; si tens dos mastins dormint al saló, has d'aspirar tres cops al dia; i si vius en un àtic minimalista potser no necessites un aspirador de 500 euros.

A la següent llista explicarem els pros i contres dels tipus d'aspiradors presents al mercat i intentarem treure conclusions per a cadascun; volem que pugueu comprar l'aspiradora ideal.

 

Aspiradora de trineo

Aspiradora amb bossa de trineu

És el clàssic aliat de neteja de tota la vida: aspires, quan s'omple la bossa la canvies per una altra, i llest. L'aspirador que hi havia a casa teva de petit era, probablement, aquest tipus.

Avantatges:

·Fàcil manteniment. L'aspirador conborsa és el més senzill d'utilitzar. Pràcticament només cal canviar les bosses d'aspirat, i no solen ser cares (pots trobar bosses de aspiradora aquí)

·Preu assequible. Hi ha una gran gamma. Però tenen la millor relació qualitat/preu en aspiradores. Si tens un pressupost ajustat, potser comences per aquí.

·Molts diferents accessoris d'aspiració per a diferents superfícies.

·Poques avaries.

Contres:

·Tenen cable i has d'anar arrossegant-les per terra: són força incòmodes, si passaràs l'aspirador 2 vegades al dia, acabaràs una mica boig. Si tens escales a casa, tampoc no són agradables.

Del millor per fer neteges a fons, amb gran potència i manteniment ràpid. Si tens una família amb fills necessitaràs un electrodomèstic tot terreny i senzill com aquest.

 

Aspiradora sin bolsa

Aspiradora sense bossa de trineu

L'evolució de l'anterior, sense bossa, amb un sistema de filtratge en diversos passos. S'ha acabat buscar bosses a les botigues (ara cal buscar el filtre)

Avantatges:

·No t'has de preocupar per canviar bosses mai més. I sobretot: mai més no aniràs a posar-te a aspirar i t'adonaràs que no pots perquè se't va oblidar comprar bosses.

Contres:

·Són incòmodes ús com les anteriors.

·Ells són manteniment és una mica més treballós: cal netejar filtres, filtres HEPA i dipòsits freqüentment.

·Cal canviar els filtres amb certa freqüència perquè la seva capacitat d'aspirat no disminueixi (podeu trobar filtres d'aspiradora aquí).

* Hi ha aspiradores de trineu que inclouen un netejador de vapor. Tot i que això en principi pot semblar una bona idea, tenir dos aparells en un (i com en el cas dels aspiradors-vaporetes Polti, de gran qualitat), cal plantejar-se el volum i el pes de l'electrodomèstic abans de llançar-se a la compra .

Bones aspiradores per a la neteja a fons, però amb un manteniment una mica més complicat. Això sí, no dependre del canvi de borsa els fa l'electrodomèstic perfecte per als que no disposen de temps per comprar periòdicament la borsa o els despistats. Això sí, la potència depèn en gran mesura de l‟estat dels filtres.

 

Escoba sin cable

Escombres amb bateria (sense cable)

La incorporació de bateries a les aspiradores (de forma eficient) és relativament recent. Això ha suposat un salt a la comoditat de l'ús d'aquest electrodomèstic.

Avantatges:

·Són aparells realment còmodes d'usar. Situ casa té escales, saps de què et parlo. Sense cables, sense arrossegar un gran aparell: aspirar la casa és gairebé fer una passejada amb el gos, però sense passar fred.

·El sistema de filtre que incorporen sol ser molt eficient i de fàcil neteja.

Contres:

·No tenen una gran potència. Estan molt ben dissenyats per aprofitar la potència duna bateria, però si vols un aspirador de batalla, això no és el que busques. És probable que aquest sigui el teu aliat diàriament, però les neteges a fons de cap de setmana necessiten un complement, probablement una aspiradora de les dues anteriors.

·Una escombra aspiradora continua sent una escombra, és a dir, no passaràs l'escombra pels mobles o sota els seients del cotxe. Encara que alguns incorporen accessoris, no solen arribar a ser tan versàtils com les aspiradores de trineu.

* Hi ha també alguns models d'aspiradores de peu CON cable (Polti, Vorwerk i Hoover, per exemple), però no les incloem aquí perquè no han tingut molta implantació a Espanya, i actualment no tenen molta presència al mercat.

Soci ideal per a persones amb animals que hagin de passar l'aspiradora 2 o 3 cops al dia. Però necessitaran un complement per a les neteges a fons. Molt pràctic si tens diversos pisos on aspirar el terra.

 

Los 5 robots aspiradores mejor valorados en Amazon para olvidarte de barrer

Robots d´aspiració

Des de fa un temps s'han començat a imposar al nostre mercat. Hi ha una gamma enorme d'aquest tipus d'aspiradores: programables des del mòbil, amb mapeig làser i memòria, o càmera, fins i tot que fan el recorregut, literalment, a cops. Dins aquesta enorme gamma és fàcil perdre's entre característiques, potències diverses, autonomia i preus, així que cal ser cautelós amb els robots aspiradors. Això sí: són els reis del confort

Avantatges:

·Es programen i passen sols. Et pots oblidar de la neteja diària. Ja no es pot demanar res més.

·El buidatge i neteja dels dipòsits de l'aspiradora sol ser senzill i ràpid.

Contres:

·Segueixen, com les anteriors necessitant un complement per a les neteges a fons: no té cap mena d'accessori, així que els robots, malauradament, només netegen el terra.

·Si tens catifes o moqueta el robot aspirador no és capaç de fer una neteja profunda, són aparells que funcionen amb bateries, la seva capacitat de neteja es recolza en gran part en els rodets que atrauen la brutícia. Les rodes i rodets tenen un perill: si tens catifes de pèl llarg, és com ficar-los a la selva a la nit, entraran, però hi ha probabilitats que no surtin.

·Ara com ara els bons robots aspiradors són cars. Han millorat en totes les seves capacitats, i la implantació d'aquestes tecnologies a l'aparell és cara. És millor no deixar-se enganyar i no escatimar la inversió.

S'ha inventat el paradís dels que no es volen preocupar per la neteja diària. Ideals per a cases mitjanes i d'un pis sense gaires obstacles, que empitjoren el rendiment del robot aspirador. També cal un complement per a les neteges a fons, però… això no es fa cada dia, no?

A electrotodo.es volem posar a la teva disposició els millors electrodomèstics i els recanvis originals per mantenir-los sempre a punt. Volem que compris només el que realment necessites. I també et convidem que, si tens qualsevol dubte, la comparteixis amb nosaltres per si et podem ajudar.