Neteja de centres de planxat Rowenta amb dipòsit extraïble (centres de planxa Rowenta d'autonomia il·limitada amb autoompliment)


Aquest tutorial és vàlid per centres de planxa Rowenta d'aquest tipus.

Com netejar els centres de planxa Rowenta


A causa de l'ús continuat de la planxa amb aigua, la brutícia es pot anar acumulant. Quan es produeix un excés de brutícia i calç a la caldera del centre de planxat, la planxa sembla fer fora òxid per la resistència, encara que en realitat, el que veiem és un problema de fang. Per començar és important, per prevenir aquests problemes:

  • No utilitzeu aigua destil·lada o aromatitzada.
  • Passar l'aigua de l'aixeta per una gerra de filtrat britànic, BWT...


Però abans o després el cúmul de brutícia s'acaba produint. En aquests casos, el millor és fer una llimiesa de les diferents parts del centre de planxat.

Passos per netejar les planxes d'accés lateral


Segueix aquests passos per netejar la planxa Rowenta amb accés a la caldera pel lateral:


1. Treure el dipòsit i el tap lateral. Aquí tindrem accés a la caldera.


2. Neteja de vareta de dipòsit de calç (si en tenen, algunes planxes Rowenta només compten amb un tap lateral de la caldera). La vareta es neteja normalment amb aigua i un fregall


3. Buidar pel lateral la caldera de l'aparell. Aquí es començaran a veure les primeres impureses de sortir de l'interior de l'electrodomèstic.

limpiador centro planchado electrotodo
Accessori Rowenta per a neteja


4. Amb el accessori especial de neteja per a planxes Rowenta connectat a la caldera ia una aixeta d'aigua a pressió, ajustem una boca a l'aixeta i una altra a la caldera de la planxa Rowenta. Quan obriu l'aixeta i introduïu l'aigua a pressió cap a la caldera, s'anirà netejant l'interior. Esbandiu la caldera de la planxa fins que es quedi buida agitant el calderí. JA TENIM LA PART DE LA CALDERA NETEJA!


Però segueixen quedant restes de brutícia als tubs de sortida de caldera ia la sola de la planxa. Així que farem una segona part de la neteja. Per això...


5. Posem el termòstat de la planxa a la meitat aproximadament de temperatura, de manera que la resistència quedi temperada. Cal començar a llençar vapor per la planxa (al principi trigarà perquè la caldera és completament buida). Aquest primer vapor seguirà arrossegant restes de fang.


6. Posem la planxa boca a baix per ajudar les restes de brutícia a sortir, sota l'aixeta mentre premem de manera intermitent el botó de vapor. A poc a poc la brutícia anirà sortint i serà cada cop menor a l'interior de l'aparell.


7. Compte abans d'usar la planxa!, és possible que encara al principi del següent ús faci una mica de vapor brut, prova la planxa en un drap inservible per assegurar-te que tot funciona a la perfecció.


Podeu veure un vídeo tutorial seguint aquest enllaç del nostre canal de youtube.