Raons per les quals la teva rentadora no funciona:

Quan la nostra rentadora pateix una avaria, pot manifestar-se de diferents maneres. Potser no hi entra aigua, per tant tampoc comença el cicle de rentat. O feu sorolls estranys en les diferents fases del rentat. Cal comprovar les principals causes que puguin provocar que el nostre electrodomèstic no funcioni correctament per localitzar així l' avaria .

    • La rentadora no encén:

És un error molt comú i pot ser degut a la manca de corrent, a un sobreescalfament que activa un sistema de seguretat oa una avaria major en aquest cas hauràs de trucar a un tècnic.

    • La meva rentadora s'encén, però no funciona:

Aquests casos pot tractar-se també d'una fallada elèctrica com a manca de tensió, corrent insuficient, etc. Una altra causa pot ser per tancar incorrectament la porta, cosa que activa un sistema que impedeix l'inici del cicle de rentat. I una altra causa també molt freqüent és l'obstrucció de canonades.

    • Els programes de rentat no es completen:

El procés s'inicia correctament, però no s'acaba. Els motius poden ser diversos, però el més comú és la manca d'aigua suficient per acabar el programa a causa d'una obstrucció a les canonades o de filtre, cosa que us obligarà a treure l'aigua manualment. També pot tenir un problema amb la bomba. Sigui quin sigui el cas, pots trucar a un tècnic perquè faci un diagnòstic exhaustiu i detecti el veritable problema.

    • No realitza el centrifugat correctament:

Isto podem detectar-ho no només amb l'estat de la roba en acabar el programa, sinó també amb el soroll que fa la nostra rentadora al centrifugar. En general, es pot tractar del tambor de la rentadora o de la bomba.

    • La meva rentadora perd aigua:

    • Si durant el teu rentat notes aigua a terra, és un indici que hem carregat excessivament la rentadora o bé que hàgim aplicat massa quantitat de productes. Si és el cas, n'hi haurà prou d'evitar-ho, però si passa durant cada rentat independentment de la quantitat, pot tractar-se d'alguna fissura a les gomes que s'han de canviar per evitar aquest tipus d'inconvenients.
    • La meva rentadora fa mala olor:

Aquest és un dels problemes més comuns i la solució sol ser senzilla ja que va íntimament relacionada amb la neteja i el manteniment de la rentadora. El primer que has de fer és netejar el filtre, també pots utilitzar productes especials de neteja per eliminar els bacteris que es trobin dins del tambor.

Quines peces cal comprovar en reparar les diferents avaries d'una rentadora?


Quan la nostra rentadora pateix una avaria, pot manifestar-se de diferents maneres. Potser no hi entra aigua, per tant tampoc comença el cicle de rentat. O feu sorolls estranys en les diferents fases del rentat. Cal comprovar les principals causes que puguin provocar que el nostre electrodomèstic no funcioni correctament per localitzar així l'avaria *.

  1. Cal tenir clar primer que el sistema de tancament (ganxo de porta i electropany) funciona correctament, ja que aquest és el primer sistema de seguretat que bloqueja la rentadora. Si el sistema de ganxo està partit, no actuarà l'interruptor de porta que activa l'aparell.
  2. El interruptor de porta és dins l'aparell, on tanca la porta de rentadora. Si la rentadora no detecta que la porta és tancada, no començarà a rentar.
  3. Si la rentadora no agafa aigua, potser la electrovàlvula d'entrada estigui bloquejada per impureses de l'aigua o que l'accionament elèctric de la peça no funcioni i l'electrodomèstic no iniciï l'ompliment d'aigua.
  4. Pot ser que l'electrovàlvula d'entrada funcioni correctament però, però, l'aparell no doni l'ordre d'ompliment, aquesta avaria es pot produir perquè pressòstat (un interruptor que s'acciona segons el nivell de l'aigua dins de la rentadora) no estiga proporcionant l'ordre d'ompliment, encara que aquesta avaria és menys comú que les anteriors.
  5. Si la rentadora agafa aigua, però no gira el bombo és recomanable revisar l'estat de les escombretes de motor que vénen muntades al motor principal de l'aparell i es desgasten amb l'ús prolongat de l'electrodomèstic.
  6. Si la rentadora fa soroll en girar el bombo, sobretot en el centrifugar, és probable que el conjunt de rodaments i retingues estiguin avariats, fins i tot la creueta del bombo es pot haver deformat.
  7. Si en les fases de desguàs, l'aparell es bloqueja i per al procés, potser s'ha produït un embús en alguna goma de la rentadora, al sistema de filtre de la bomba.
  8. Si el circuit daigua i el filtre estan en bones condicions i nets, cal comprovar el funcionament de la bomba de desguàs.

* Totes les funcions de les rentadores estan actualment regides per un mòdul electrònic que també pot patir avaries. Tingueu en compte que avaries en el mòdul electrònic poden manifestar-se en el mal funcionament de la resta dels components elèctrics.

Esperem haver estat d'ajuda amb aquestes indicacions, si teniu algun dubte, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres deixant un comentari més avall oa través de la nostra botiga on line electrotodo.es

Fins a la propera entrada!