Quan una electrovàlvula es fa malbé, la nostra planxa pot fer vapor contínuament o, per contra, no fer vapor en cap moment. La vàlvula dobertura de la caldera, no obeeix a les nostres ordres com de costum.

Com reparar un centre de planxat Pell. En aquest cas, la planxa no fa vapor, farem la substitució de l'electrovàlvula del calderí i de l'interruptor de la planxa.
Tutorial per a la reparació de Polti Vaporella 535, (vàlida per a Vaporella 505, 515, 525): repareu les avaries dels seus electrodomèstics pas a pas i fàcilment.

Material necessari:

  • prova el polímer
  • Tornavís d'estrella
  • Clau fixa de 8/9
  • Clau fixa del 14/15

La electrovàlvula dels centres de planxa.cat la peça que s'activa a la part del calderí quan s'activa el polsador de vapor de la planxa. D'altra manera: nosaltres donem l'ordre a la planxa prement el botó i aquesta ordre es transmet a través del tub fins a una peça electromecànica que obre la caldera momentàniament.

Una avaria a l'electrovàlvula pot venir a causa de la seva part mecànica (un bloqueig de la vàlvula, que, encara que rep l'ordre elèctrica, no hi respon adequadament) o de la part elèctrica (la bobina elèctrica que activa la vàlvula rep activació però no l'executa).

És probable que, si el El microinterruptor de vapor funciona correctament (sol poder comprovar-se simplement amb el seu so en activar-se: clic!, clic!), però no surt vapor per la planxa: l'avaria es trobi a l'electrovàlvula del centre de planxa.

 

Desmuntatge

  • Desmuntar carcassa inferior del calderí del centre de planxat: Cal treure 5 cargols (d'estrella) que es troben a la carcassa inferior.
  • La electrovàlvula és la peça que es troba a la part superior del calderí: està formada per un ràcord amb vàlvula i una bobina elèctrica que acciona la vàlvula quan es prem el microinterruptor de la planxa (el “botó del vapor”, vaja).
  • Comprovar amb un polímer o provador la continuïtat de la bobina de lelectrovàlvula. Seleccionant la posició d'Ohmis al tester, es posa cada terminal del tester en un dels borns de la bobina, si la peça no està tallada ha d'indicar "0" a la pantalla, però, si la bobina té un problema elèctric, no hi haurà variació quan estigui col·locat als terminals.
  • Per canviar la electrovàlvula (link).cat necessari utilitzar per afluixar-la del seu allotjament a la caldera una clau fixa 8/9
  • És recomanable fer servir un segellador de juntes específic (link) perquè no hi hagi fuites a la rosca d'unió, s'aplica el segellador a la rosca de l'electrovàlvula, en escalfar-se el segellador acabarà de fer una junta perfecta.

 

Muntatge

  • Es cargola la electrovàlvula de nou al seu lloc amb la clau.

* Es pot també només canviar la bobina de l'electrovàlvula afluixant-la amb una clau de 14, però no és recomanable canviar només aquesta peça, ja que pot persistir el problema, atès que la part mecànica de la vàlvula pot continuar mostrant una avaria.

  • Es canvien els cables de la bobina vella a la nova (la posició dels pols no influeix en el funcionament)
  • Es tornen a col·locar els cargols de la carcassa inferior.

 

Si no hi ha cap altra avaria a la planxa (problemes al microinterruptor, o una avaria al monotub que uneix la planxa a la caldera del centre de planxa), podem comprovar que, en prémer el botó del vapor a la planxa, s'activa l'electrovàlvula (i fa un soroll característic, un espetec a la caldera cada vegada que es prem: clack!, clack!).

Comproveu que, en escalfar-vos la caldera, ja torna a sortir el vapor normalment.

Una mica embolicat? També us deixem un vídeo del nostre canal de YouTube on, pas a pas, podeu veure un tècnic realitzar aquesta reparació.

Video de reparación de centro de planchado Polti

Moltes gràcies i bona sort!