Què fer si el teu escalfador de gas perd aigua per sota?

Davant d'una fuita, és crucial actuar ràpidament. Apaga el subministrament d'aigua i desconnecta l'escalfador de la corrent. Col·loca un cubell per recollir l'aigua i truca a un tècnic especialitzat. No intentis reparar-ho tu mateix si no tens els coneixements necessaris, ja que podries empitjorar la situació.

 

Causes de la fuita d'aigua en escalfadors

Les fuites d'aigua en escalfadors poden deure's a diversos motius. Una causa comuna és la corrosió de les canonades o el tanc de l'escalfador. Si la corrosió no s'ha estès, reemplaçar la peça afectada pot resoldre el problema. Una altra raó freqüent és l'alta pressió en el sistema, que obliga l'escalfador a alliberar aigua per evitar danys majors. Per regular la pressió, és important instal·lar una vàlvula adequada.

Com reparar una fuita en el calefactor elèctric

Pas 1: Apaga el calefactor i desconnecta'l

  1. Desconnecta l'electricitat: Abans de començar qualsevol reparació, apaga l'interruptor del calefactor elèctric des del panell d'electricitat per evitar qualsevol risc de xoc elèctric.
  2. Tanca l'entrada d'aigua: Tanca la vàlvula d'entrada d'aigua per evitar que segueixi entrant aigua en el calefactor mentre treballes.

Pas 2: Identifica la font de la fuita

  1. Inspecciona visualment: Observa detingudament l'escalfador per identificar d'on prové la fuita. Pot ser des de les connexions, el dipòsit o una vàlvula de drenatge.
  2. Seca les àrees afectades: Usa una tovallola per assecar qualsevol aigua visible i facilita la localització exacta de la fuita.

Pas 3: Repara la fuita

Fuites en les connexions

  1. Estreny les connexions: Fes servir una clau anglesa per assegurar-te que totes les connexions d'aigua estan ben apretades. De vegades, simplement estrènyer una connexió pot aturar una fuita.
  2. Reemplaça les juntes: Si estrènyer les connexions no resol el problema, és possible que necessitis reemplaçar les juntes. Apaga el subministrament d'aigua, desmunta la connexió afectada, reemplaça la junta i torna a muntar.

Fuites al tanc

    • Com reemplaçar-la: Drena el dipòsit parcialment, desenrosca la vàlvula defectuosa i reemplaça-la per una de nova.
    • Com reemplaçar-la: Buida l'escalfador completament, desenrosca la vàlvula de drenatge vella i col·loca'n una de nova.

Fuites en el tanc mateix

  • Corrosió: Si la fuita prové del propi dipòsit a causa de la corrosió, generalment això significa que el dipòsit està compromès i pot necessitar ser reemplaçat en la seva totalitat, ja que les reparacions temporals no solen ser efectives a llarg termini.

Pas 4: Prova la reparació

  1. Omple el dipòsit: Obre la vàlvula d'entrada d'aigua per omplir el dipòsit.
  2. Verifica les connexions: Observa totes les connexions i l'àrea on hi havia la fuita per assegurar-te que ja no hi hagi escapaments.
  3. Torna a connectar l'electricitat: Un cop estiguis segur que la fuita està reparada, torna a connectar l'electricitat al calefactor.

Precaucions addicionals

  • Seguretat: Sempre assegura't de treballar amb l'electricitat desconnectada i l'aigua tancada per evitar accidents.
  • Reemplaçaments de components: Utilitza recanvis originals o compatibles per assegurar l'eficiència i durabilitat de la reparació.

Com reparar una fuita en l'escalfador de gas

Si el calefactor de gas perd aigua per sota, el primer que has de fer és tancar la clau de pas de l'aigua i apagar el calefactor. Les fuites en el cos d'aigua o vàlvula solen ser per excés de pressió. Un tècnic pot instal·lar una vàlvula per regular-la. Les fuites en el serpentí, que escalfa l'aigua, poden ser degudes a obstruccions; netejar-lo o reemplaçar-lo pot ser necessari​​.

Conseqüències de no esmenar la fuita

No solucionar una fuita d'aigua pot tenir greus conseqüències. Pot provocar danys estructurals a casa teva a causa de la humitat i augmentar les factures d'aigua. A més, si l'aigua entra en contacte amb components elèctrics del calefactor, podria generar curtcircuits o fins i tot incendis.

Prevenció de fuites en escalfadors

Per prevenir fuites, realitza un manteniment regular del teu escalfador. Revisa les connexions i assegura't que la pressió de l'aigua estigui ben regulada. Utilitza materials de qualitat en les reparacions i segueix les instruccions del fabricant per a qualsevol intervenció. Instal·lar sistemes d'alerta primerenca pot ajudar-te a detectar problemes abans que es converteixin en greus.

Si necessites recanvis i accessoris per al teu escalfador, a Electrotodo.es trobaràs una àmplia gamma de peces originals i de qualitat. Comprar a la nostra botiga és fàcil i ràpid. Només segueix aquests passos:

  1. Busca la teva peça: Usa el nostre cercador introduint el model del teu escalfador o el nom de la peça que necessites.
  2. Afegeix al carret: Un cop localitzada la peça, afegeix-la al teu carret de la compra.
  3. Finalitza la teva compra: Segueix les instruccions per completar el pagament i proporcionar la teva adreça d'enviament.
  4. Rep la teva comanda: En pocs dies tindràs els teus recanvis a casa.

Per canviar la peça tu mateix, assegura't de seguir les instruccions del fabricant.

Primer, desconnecta el calefactor de la corrent i tanca el subministrament d'aigua.

Després, amb les eines adequades, retira la peça defectuosa i reemplaça-la per la nova, assegurant-te d'ajustar bé les connexions per evitar futures fuites.

 Així de senzill és mantenir el teu escalfador en perfecte estat amb Electrotodo.es!