Repara el teu forn. Substitueix la goma

El forn és, cada cop més un dels protagonistes de la cuina. La seva creixent presència a casa coincideix amb el nou interès a la rebosteria, a la cuina més sana, o en la tornada als plats més tradicionals.


En qualsevol cas, cal tenir en compte que una de les principals peces de desgast dels forns és la junta de la porta. Aquesta goma de la porta és una peça que, simplement per ús, abans o després haurem de substituir. Gràcies a un correcte manteniment aconseguirem:

  • Estalviar energia ús de l'electrodomèstic.
  • Evitar desperfectes a l'exterior del forn i els mobles de cuina degut a la sortida de calor i humitat.
  • Evitar olors i humitat a la cuina.

A gairebé tots els models de forn de Balay, Lynx, Siemens, Bosch, Teka, Fagor, Edesa, Aspes... la goma de la porta ve simplement subjecta per ganxos. Aquests van a les cantonades del rectangle del buit de tancament de la porta. Només cal girar per desenganxar la goma vella i fer el moviment invers per col·locar-la.

Només alguns models de Zanussi, Electrolux o Miele utilitzen altres sistemes una mica més complexos, però en qualsevol cas aquesta avaria del forn és de fàcil reparació.

És important triar bé la junta de porta que es vol, cada model porta unes mides i uns ganxos diferents, el millor és fixar-se en el adhesiu del lateral de la porta i buscar el model o codi descriptiu de la marca.

Un cop fet el canvi... !ja hi ha l'electrodomèstic llest per tornar a fer quilòmetres!

Esperem haver-vos estat d'ajuda i que si teniu algun dubte deixeu les vostres preguntes als comentaris. 

Gràcies i fins a la propera entrada.