Canvieu vostè mateix la goma de la porta de la seva rentadora. Consells de reparació

Quan la rentadora perd aigua per la part davantera pot ser perquè la junta de la porta estigui foradada, mossegada o rajada. Un petit desperfecte pot fer que la junta que fa el vidre de la porta amb la goma d'escotilla no funcioni correctament.

Per què es trenquen les gomes de rentadora?

De vegades, peces de la roba com cremalleres, claudàtors o cordons de sabatilles poden provocar trencaments i avaries a la junta de la porta. És recomanable capgirar les peces vaqueres o posar les peces amb sivelles al fons del tambor. Compte també amb les sabatilles! També pot ser que la peça pateixi desgast a causa de l'ús continuat de l'electrodomèstic: l'aigua i els detergents fan que la goma pateixi desperfectes amb el temps.

Comproveu l'estat de la goma amb cura abans de fer la reparació: les fuites d'aigua solen produir-se quan el trencament és a la part inferior de la goma.

Canviant la goma pas a pas:

* Abans de començar la reparació, examineu bé la posició de la goma rentadora avariada: és probable que tingui uns forats a la part inferior, o alguna forma que permeti identificar la posició correcta de la peça. És recomanable, fins i tot, que faci fotografies perquè us serveixin més tard de guia.

1.- A part la llengüeta que encaixa a la xapa exterior de la rentadora. Es pot ajudar amb un tornavís pla (gran) o amb una espàtula (de plàstic per no marcar la pintura de l'electrodomèstic).

2.- Gairebé totes les gomes de porta de rentadora tenen a la llengüeta exterior una brida metàl·lica de subjecció (amb un moll o un cargol d'ajust per a la fixació). Traieu aquesta brida.

brida de recambio para lavadora

Brida exterior

3.-Ara que la part exterior de la goma està lliure, empenyeu-la cap al fons de la cisterna fins que arribi a veure la brida interna, una fixació metàl·lica una mica més gran que l'exterior i que subjecta la part interior de la goma al bombo.

4.- Localitzi el sistema de subjecció de la brida interior: haurà d'afluixar un cargol o estirar un moll. Quan tregui aquesta subjecció, pot treure la goma que ha provocat l'avaria (i ja té la meitat de la feina feta). És possible que hi hagi brutícia als llocs on la goma estava fixada. És recomanable que quedi net perquè la nova goma d'escotilla quedi perfectament col·locada perquè no hi hagi noves fuites.

Brida para cambiar goma lavadora

Brida interna de subjecció Bosch

5.- Ara durem a terme els passos a la inversa: col·loqueu la goma d'escotilla al tambor de la rentadora, recordeu col·locar la goma en la mateixa posició que l'anterior: solen portarforatsde desguàs a la part inferior. Quan la tingui col·locada, doneu la volta com en el moment de l'extracció per poder accedir a la brida el més fàcilment possible.

6.- Un cop col·locada altambor, heu de col·locar la brida interior i assegurar-se que el cargol de subjecció quedi ben apretat.

7.- Tire de la goma perquè quedi amb la seva forma final i encaixi la goma de recanvi almarc metàl·lic de la porta(ja gairebé ho té fet).

8.- Col·loqueu de nou la brida externa entre la goma i el marc, podeu tornar a ajudar-vos d'un tornavís o una eina per fer palanca.

Si heu seguit correctament els passos i tot ha quedat ben apretat, l'avaria estarà solucionada i només quedarà posar les bugades que s'han acumulat els últims dies.

** Hi ha diversos sistemes diferents: alguns models de Fagor tenen un tub a la part superior de recirculació d'aigua, en aquest cas, només cal desencaixar i encaixar el tub entre els passos 4 i 5. En alguns models de Bosch i casade 8 quilos, el canvi de la goma és MOLT COMPLICAT i cal desmuntar gran part del frontal, en altres models de 7 quilos, també cal desmuntar-lo, però és molt més senzill.

Sempre recordeu anar documentant amb fotografies i notes cada pas que anem fent, per si en algun moment ens sentim perduts, poder desfer el camí que hem fet. Assegureu-vos de tenir abans de començar tot el material necessari al llarg de tota la reparació i, com sempre, recomanem que si no se sent capaç d'acabar, millor que no comenci amb la reparació, no sigui que l'intent li surti car.