Les cafeteres automàtiques són electrodomèstics complexos amb multitud de peces de recanvi que fan molt diverses funcions. Per tant, tenir cura d'aquests electrodomèstics ha de ser una prioritat per a nosaltres.

Per al correcte funcionament de la nostra cafetera automàtica Delonghi cal fer-ne alguns processos de manteniment, neteja i descalcificació. D´aquesta manera, la nostra cafetera durarà més temps, evitarem avaries i costoses reparacions i mantindrem sempre una qualitat òptima del nostre cafè.

El manteniment de la cafetera Delonghi Magnífica S es pot dividir en dues parts: la cura diària/setmanal i les neteges i descalcificacions periòdiques.

Comprar descalcificador Delonghi 500ml

Manteniment diari/setmanal

  • Cada 2 o 3 usos és necessari buidar i netejar les safates de residus de cafè i aigua. A més, és recomanable netejar-les amb aigua i detergent. Pots netejar aquestes safates cada cop que preparis el darrer cafè del dia per trobar-te la màquina en perfecte estat sempre.
  • Buidatge i rentat del dipòsit d'aigua cada setmana o cada vegada que la cafetera hagi de quedar sense ús durant una setmana.
  • Neteja setmanal de l'infusor: treieu l'infusor i netegeu-lo acuradament amb una brotxa per retirar la pols de cafè acumulat.

Neteja - manteniment periòdic

És necessària la descalcificació de la cafetera Delonghi i el canvi de filtre d'aigua que es troba a linterior del dipòsit daigua. Canvieu el filtre sempre després de fer cada procés de descalcificació i així sempre mantindrà el circuit net. La cafetera Delonghi Magnífica té un sistema d'avís que, segons la duresa de l'aigua i la quantitat de cafès preparats, us avisarà quan sigui necessària la descalcificació. En qualsevol cas, MAI no deixeu passar més de 6 mesos entre cada procés de descalcificació.

Procés de descalcificació

El primer que hem de fer és tenir preparats dos grans recipients perquè es vagin omplint mentre la cafetera fa el procés de descalcificació.

  1. Treure dipòsit daigua i treure el filtre daigua.
  2. Verter descalcificador Ecodecal Delonghi fins a la marca A de dipòsit (100 ml). El producte ve preparat per a una descalcificació o en una ampolla gran per a 5 usos.
  3. Ompliu d'aigua el dipòsit fins a la marca B del dipòsit. RECORDE!!! Cal ser curós i respectar les quantitats que marca el fabricant perquè el procés es realitzi de forma correcta.
  4. Poseu els recipients a la sortida de cafè ia la sortida de vapor de la cafetera i premeu durant 5 segons el botó d'avís de descalcificació de la Delonghi Magnífica S. A continuació, obriu el comandament de l'aixeta de sortida de vapor. Ara la cafetera iniciarà un procés de neteja que dura al voltant de 25 minuts. PACIÈNCIA.
  5. La màquina acaba tot el contingut del dipòsit i avisa del final d'aquesta part del procés. Tanqueu l'aixeta de vapor, traieu el dipòsit d'aigua i ompliu fins a la marca MAX.
  6. Quan col·loqueu el dipòsit, l'alerta de la cafetera ens avisa que hem de tornar a obrir l'aixeta de vapor (i tornar a col·locar els recipients) perquè el procés continuï: la màquina iniciarà un procés d'esbandida.
  7. En acabar el procés d'esbandida, cal tornar a tancar l'aixeta de vapor, la cafetera ens avisarà que no té aigua. Un cop canviem el filtre d'aigua i tornem a omplir el dipòsit, la cafetera considera que el procés s'ha acabat i queda a punt per utilitzar.

Delonghi Magnifica (Fianza 150€) – GoodNews

...Una mica embolicat? potser, així explicat, sembli molt difícil, però no et preocupis! També pots veure un videotutorial on Pepe, el nostre tècnic d'electrodomèstics, fa la descalcificació en uns minuts. Connecta't a el nostre canal de YouTube i segueix-nos per reparar els teus electrodomèstics.