EL TERME ELÈCTRIC NO ESCALFA L'AIGUA: És hora de donar-li una espurna de calor!

Els termo elèctric són els nostres millors amics quan es tracta d'escalfar aigua per a les tasques diàries, ja sigui gaudir d'una dutxa relaxant, rentar-nos les mans com a autèntics mestres de la neteja o fins i tot fregar els plats com a veritables campions de la cuina. Aquests aparells prenen l'aigua freda del circuit general i, mitjançant una resistència elèctrica, la transformen en aquest líquid calent i reconfortant que ens fa sentir als núvols. Però què passa quan el nostre lleial company no compleix la seva funció i es nega a escalfar l'aigua? Avui al nostre bloc, ho descobrirem junts i, per descomptat, a posar-hi remei.

Técnico de reparación de electrodomésticos ficticio

Sentim desil·lusionar-te, però els tècnics no som tots així d'apostos

Veurem l'avaria més usual en aquest electrodomèstic: el termo elèctric s'ha parat, es nega a escalfar l'aigua. Però no tingueu por, estem aquí per ajudar-vos!

  1. Quan el teu fidel termo elèctric es mostra fred com el Pol Nord, la causa més comuna sol ser una resistència avariada. Com solucionar-ho? Canviant aquesta resistència rebel per una nova i espurnejant! Consell de l'expert: Recorda que en substituir la resistència, és fonamental també reemplaçar el ànode de magnesi, aquesta peça secreta però essencial per a un òptim funcionament del termo elèctric. L'ànode evita que la calç s'adhereixi als altres components del termo elèctric, com una mena de superheroi lluitant contra els malvats efectes de la dura aigua calcària.
    Aquí pots trobar les resistències per a terme més venudes, i recorda, si no trobes el que estàs buscant, posa't en contacte amb el nostre departament d'atenció al client perquè trobin la peça que busques i la pugin a la nostra web.
  2. Però què passa si l'aigua surt tèbia com una abraçada mediocre? Aquí és quan entrem al fascinant món del termòstat del termo elèctric. És possible que el termòstat estigui girat al mínim, cosa que provoca aquesta manca de calor a l'aigua. Imagina't, el pobre termòstat donant voltes i voltes sense saber que està deixant a tots congelats. A més, pot passar que el termòstat de treball estigui danyat o simplement no es connecti correctament, la qual cosa és un senyal clar que necessita un relleu a la seva vida. Aquí, termòstats per a termos a la nostra web.
  3. Però, espera, hi ha més sorpreses al món dels termos rebels. Has experimentat la situació en què el termòstat de seguretat salta i laigua es nega a escalfar-se? No us preocupeu, aquí ve el moment de parlar dels termòstats, aquests adorables reguladors de temperatura. El termo elèctric sempre en porta dos, un anomenat "de treball" i un altre "de seguretat". Quan el termòstat de treball es descontrola i decideix escalfar l'aigua sense parar, el termòstat de seguretat entra en acció i talla l'escalfament per evitar una situació desbordant. Per tornar a la normalitat, hem de rearmar el termòstat de seguretat amb un botó especial que té. Si el termòstat de seguretat continua fent de les seves, aleshores és hora de canviar el termòstat de treball. Així que, compte amb aquests duos dinàmics de la temperatura!
    També és probable que aquest descontrol tèrmic als termòstats sigui degut a una acumulació de calç i residus a l'interior del termos. Planteja't en canviar els termòstats, fer-li una neteja interna, buidar-ho de sediments. És una mica treballós, però val la pena.
  4. I, com en tot gran espectacle, arribem a la darrera atracció: el termo elèctric que triga a escalfar laigua. Serà que es va prendre unes vacances al tròpic? No exactament. En alguns termos elèctrics, poden existir dues resistències i és possible que una estigui donant problemes. Això vol dir que, encara que la resistència en funcionament faci la seva feina, requerirà més temps per escalfar tota l'aigua, i si la demanda és alta, el resultat serà una experiència calenta de curta durada o una temperatura inferior al que s'esperava! Recorda, aquí, les resistències.
  5. L'aigua calenta té un sabor estrany o desagradable: De vegades, ens trobem amb el problema que l'aigua calenta que surt del termo elèctric té un sabor poc desitjable, com ara metall o químics. Això pot ser degut a una acumulació de sediments i minerals a l'interior del termos. La solució és fer una neteja profunda del termo elèctric, eliminant els dipòsits i deixant l'aigua amb un sabor fresc i deliciós.
  6. El termo elèctric fa sorolls estranys: Escoltes misteriosos sons provinents del teu termo elèctric en plena nit? No us preocupeu, no és un fantasma juganer, és possible que es tracti de sediments o bombolles d'aire que s'han acumulat a l'interior del tanc. Aquests elements poden causar sorolls molestos durant l´escalfament de l´aigua. Una solució senzilla és drenar i purgar el termo per eliminar els sediments i l'aire atrapat, tornant així la pau i la tranquil·litat a casa teva.
  7. I, com a fermall d'or, ¡parlem de la temuda calç! La calç pot esdevenir l'enemic dels nostres termos elèctrics, cobrint les resistències i els portavaines com si fos una nevada calcària. Això obstaculitza la transferència de calor a l'aigua i provoca un deteriorament prematur de les resistències. A més, la calç ens enganya, ocupant espai a l'interior del termos i reduint-ne la capacitat. Així que, vés amb compte amb la invasió de la calç, amagada però perillosa!

Aquí ho tens, estimat lector, un viatge ple d'aventures pel món fascinant dels termos elèctrics rebels. Recorda, quan el teu termo es resisteixi a escalfar l'aigua, no et rendeixis, tu ho pots solucionar! Ja sigui reemplaçant la resistència, reajustant els termòstats o lluitant contra la malvada calç, no dubtis a prendre mesures. Pots consultar amb els nostres experts, que estaran encantats d'ajudar-te tant com sigui possible.

A Electrotodo, la nostra botiga de recanvis d'electrodomèstics online, t'oferim tot el que necessites per combatre aquestes avaries termoelèctriques i convertir-te en un autèntic heroi de la comoditat a casa.

No deixis que l'aigua freda arruïni els teus plans, fes una abraçada càlida al teu termo elèctric, segueix gaudint d'aquells moments acollidors, i que l'aigua calenta t'acompanyi, jove padawan!