No saps quin tipus de cafetera s'adapta a allò que estàs buscant?

-Comprar cafetera de càpsules? O… ets d'espresso amb crema, o d'un gran got de cafè amb llet?

-Quan t'has de gastar a la teva cafetera?

Una de les eleccions més delicades de la casa és la de quina cafetera comprar. Si no encertes en l'elecció de la teva cafetera, és probable que ella acabi al teu traster, i tu gastant-te el doble, així que intentarem que sàpigues tot el que cal saber per encertar la primera. Nosaltres et proposem aquesta guia de cafeteres, l'elecció és, és clar, només teva.

 

 

Cafeteres de càpsules i monodosi

Hi ha al mercat diversos tipus de cafeteres segons usin diferents tipus de càpsules i monodosis de cafè, farem un repàs lleuger:

-Càpsules Dolce Gusto. Les marques més implantades en aquest sistema són Krups i Delonghi. Gran varietat de cafès i diferents tipus de begudes calentes i fredes.

-Càpsules Nespresso. També Krups i Delonghi manegen gran part del mercat aquí. Nespresso cerca distingir-se per les varietats més especials i distingides de cafè.

-Càpsules Tassimo. Les monodosis de Bosch, us T-Disk. Unes càpsules aixafades amb enorme varietat de sabors i versions.

-Monodosi Philips Senseo. Uns saquets de cafè per a les màquines de Philips

-Monodosi pads i ESE: Monodosis especials per a cafeteres express (espresso). En realitat, aquest és un sistema mixt per preparar cafè en monodosi dins una cafetera express. Pads i ESE es diferencien en la pressió sotmesa al cafè al seu interior. Les monodosis ESE (Easy Serving Espresso) estan pensades específicament per preparar un bon cafè espresso.

I dins de tanta opció, què acostumem a comprar? Normalment la resposta és fàcil: la que tingui millor oferta en el moment i el lloc on estiguem. Tot i que és recomanable informar-se del preu de les càpsules, la disponibilitat a la nostra zona, possibilitat d'ús de càpsules adaptables més econòmiques, etc.

Avantatges:

·Fill electrodomèstics econòmics. Els fabricants fan ofertes de cafetera + pack de càpsules que són pràcticament irresistibles.

·Preparació de cafè ràpida i neta. Els sistemes de monodosi fan que ens puguem servir un bon cafè en menys de 4 minuts.

·Gran varietat de tipus de cafè i altres begudes.

Contres:

·A la llarga, la majoria de les càpsules o discos són gens barats. Si en algun moment ens plantegéssim el preu d'un quilo de cafè dividit en càpsules de Nespresso, la resposta seria molt sorprenent.

·Impacte mediambiental. L'envasament de 5-8 grams de cafè en un plàstic, alumini o fibra és còmode; però la seva empremta energètica i de residus és molt poc eficient.

·Probablement, malgrat la varietat, després del primer mes acabem comprant un dels dos tipus de cafè per sempre.

Les cafeteres de càpsules i monodosis no estan especialment pensades per als cafeteríssims que agraden de prendre 4 al dia. Ideals per a qui no vol gastar més temps del necessari en la preparació de cafè, una càpsula al matí i llest.

 

Cafetera de degoteig

La cafetera de degoteig és la clàssica en què es prepara una gran gerra de cafè en 10-15 minuts. Aquest cafè no se sotmet a pressió, així que és molt poc dens. Un clàssic cafè americà: llarg i clar; just el contrari a un espresso.

Avantatges:

·Fill electrodomèstics econòmics. Podeu trobar una cafetera que faci un bon cafè a baix preu.

·El usuari selecciona fàcilment totes les variables de preparació: tipus de cafè, quantitat de cafè i aigua… I el manteniment és mínim.

·Igual que l'espresso, aquest tipus de cafè lleuger té els seus defensors. I aquestes cafeteres són ideals per preparar-les.

Contres:

·Si t'agrada el cafè cremós o fort o molt aromàtic, aquesta no és la teva cafetera.

Cafè d'oficina o de batalla. Si et solen venir de gust 4cafès llargs, aquesta és la teva cafetera, no has de preparar-ho a cada moment, la gerra ja t'està esperant. Econòmica, manteniment i treball mínim.

 

Cafetera express (espresso)

Les cafeteres express domèstiques són una versió simplificada de les màquines de cafeteries i bars. El veritable bon cafè espresso es prepara amb aquest tipus de màquines. Són les que uneixen un sistema de filtre i pressió de bomba adequat per preparar espressos.

Avantatges:

·Si t'agrada el cafè espresso, aquesta és la teva màquina de cafè.

·Tu tries la varietat de cafè, la quantitat i la pressió al portafiltres. La cafetera express està pensada pels molt cafeters i els que saben de cafè.

Contres:

·Una bona cafetera daquest tipus és cara. Les versions barates solen quedar-se a mig camí i no preparen gaire bons beuratges.

·No és versàtil: una cafetera express és especialista només en espressos.

Pels cafeters clàssics: si t'agrada triar el teu cafè cremós, sense més complicacions. La teva tassa. Com a la cafeteria, però a casa.

 

Cafetera automàtica i “superautomàtica”

Les cafeteres automàtiques fan tot el procés des de l'inici del mòlt del gra fins a la preparació del cafè. Els autèntics sibarites del cafè poden així controlar pràcticament totes les fases: selecció del cafè, mida del mòlt, quantitat de cafè i aigua en cada ús, i fins i tot la pressió de cada tassa.

Hi ha una àmplia gamma d'aquestes cafeteres: des de les més senzilles a les digitals i amb funció de memòria perquè la preparació de cada usuari sigui sempre exactament la mateixa.

Avantatges:

·A qui realment li agrada el cafè li agrada preparar la beguda perfecta per a cada moment, i aquestes són les úniques màquines de cafè preparades per fer-ho.

·Possibilitat de seleccionar totes les variables en cada ús. Són les úniques cafeteres realment versàtils que poden preparar qualsevol tipus de cafè.

·Molinet de cafè. Aquestes cafeteres molen el cafè al mateix moment de la preparació, al seu interior, sense necessitat d'aturar cap altre aparell. Això suposa un extra de sabor i aroma.

Contres:

·Aquest tipus de cafeteres són molt cares. Tenen al seu interior diversos mecanismes diferents per regular els diferents processos i sistemes electrònics complicats.

·Manteniment costós. Donada la seva complexitat, és recomanable fer servir cafè i aigua de qualitat. Les revisions tècniques i les reparacions d'avaries poden ser cares.

El Ferrari de les cafeteres. Per a tu, aquest serà el millor moment del dia. Si has remenat aquesta opció és que t'agrada el cafè prou per saber que no només vols una cafetera: necessites una bona màquina de cafè. Costi el que costi.

Esperem haver-vos ajudat en l'elecció de la vostra cafetera. I recorda que a electrotodo.es disposem d´un servei d´atenció al client que està per resoldre els teus dubtes al´hora de quin electrodomèstic o recanvi necessites.