Si tens una cafetera Dolce Gusto petit, Mini Me, Oblo, Genius, no t'ha passat La meva cafetera Sabor dolç perd aigua per baix!

Fuites per la junta del dipòsit: per què la cafetera perd aigua, explicació i reparació

Per què hi ha pèrdues daigua?

Les pèrdues d‟aigua són una avaria usual en aquest tipus de cafeteres, ja siguin Krups Dolce Gusto O Delonghi Dolce Gusto. Hi ha diverses raons per les quals la cafetera té fuites, depenent de com sigui la forma de perdre-la.

Ens centrarem en una pèrdua específica causada pel deteriorament de la junta del seient de dipòsit. Aquesta és una avaria que s'acaba produint a totes les cafeteres Dolce Gusto amb el pas del temps. El símptoma més evident és que la cafetera perd aigua molt lentament, en tot moment, sense necessitat que estigui encesa o que es prepari cafè. Un dia omplim el dipòsit, el col·loquem i l'endemà ens trobem la nostra cafetera sobre un interessant toll d'aigua. Moltes vegades confonem el desgast de la junta del dipòsit amb un trencament (microruptura) al tanc de l'aigua, per la qual cosa moltes vegades comprem el dipòsit de la cafetera sense necessitat, i després ens adonem que el problema persisteix: PERÒ, QUÈ LI PASSA A LA MEVA CAFETERA? !

 

Com comprovar el dipòsit de la cafetera

Podem comprovar que el dipòsit no està avariat omplint-lo, assecant-lo bé per fora i deixant-lo 20 minuts sobre un paper de cuina, si transcorregut aquest temps el paper segueix sec, el seu dipòsit està perfecte, el problema, probablement, estigui al seient on estigui encaixa, la peça encarregada que l'aigua passi fins a la cafetera.

Segons els fabricants, aquesta avaria es pot solucionar canviant la junta del seient de dipòsit (o la peça completa, diferent a cada aparell, que pots veure aquí) accedint a l'interior de la cafetera, desmuntant les carcasses, però hi ha una forma més senzilla. Molt més senzilla.

 

Canvi de la junta de dipòsit per passos (versió molt més senzilla) :

El primer és treure el dipòsit, que no ens farà falta. Introduïm un tornavís pla petit al lateral del forat del dipòsit (img. 1) i fem palanca suaument per treure la junta.

Recambio asiento depósito Dolce Gusto Piccolo

Col·locar la nova goma del seient de dipòsit Dolce Gusto al mateix lloc i, amb el tornavís, fer pressió suaument fins a fer-la encaixar. Es pot comprovar que la nova goma de recanvi ha quedat ben col·locada fent tornar a encaixar el dipòsit, si aquest no ha de ser forçat, la reparació ha acabat.

És aconsellable, una vegada acabada aquesta reparació, omplir el dipòsit, col·locar-lo al seu lloc de la cafetera i comprovar en un parell d'hores que no hi ha fugida, en cas que encara n'hi hagi,.cat probable que hagis de recol·locar la junta de la cafetera, encara que és poc probable que això passi.

... I ja està! Reparar les fuites per la junta de dipòsit a les Krups Dolce Gusto i Delonghi Dolce Gusto.cat realment senzill. Esperem que us hagi estat d'ajuda i us emplacem a properes entrades del bloc de electrotodo.cat

Una salutació i bona sort!

 

Recordeu, si voleu, podeu veure com un tècnic de reparació d'electrodomèstics realitza aquesta reparació pas a pas en aquest vídeo:

Vídeo de reparación cafetera Dolce Gusto Piccolo