Reparació de planxa Polti Forever 615 (vàlid per a models Polti Forever 600...)

“El meu centre de planxa Polti no agafa aigua”

En aquest tutorial del bloc anem a reparar un centre de planxa Polti Forever 615 pas a pas. En aquest cas, la nostra planxa Polti no agafa aigua. La bomba del centre de planxa és l?encarregada d?introduir l?aigua des del dipòsit de l?electrodomèstic per carregar la caldera. Anem a substituir la bomba per realitzar la reparació del centre de planxat Polti Forever 615, encara que aquesta guia de reparació és vàlida també per a altres models de Polti Forever: 600, 605, 615...

Aquesta avaria es pot produir a causa dels residus, les impureses i les restes de calç de l'aigua o quan l'electrodomèstic ha estat algun temps sense fer-se servir. La bomba de la planxa es bloqueja i es produeix l'avaria. De vegades, encara que la bomba sona, no fa correctament la seva funció.

Avaria de la planxa Polti Forever 615

La bomba no agafa aigua del dipòsit, per tant no surt vapor.

Eines necessàries

  • Tornavís d'estrella mitjà
  • Alicates

 

Procés de reparació del centre de planxa Polti 615

  1. Retirar el dipòsit del centre de planxat
  2. Retirar els cargols que fixen la base inferior del calderí de lelectrodomèstic i retirar carcasses superiors. Ara podem veure totes les peces funcionals de la planxa: bomba, electrovàlvula, caldera, resistència…
  3. Retirar cargols dels amortidors de la bomba, retirar la bomba
  4. Canviar el fusible tèrmic de la bomba antiga a la nova.
  5. Connecteu les canonades de la bomba antiga a la bomba de recanvi: una que ve del dipòsit del centre de planxat i una altra que porta l'aigua cap a la caldera. Per això ens haurem d'ajudar amb alicates per fixar correctament les abraçadores.
  6. Fixar els amortidors de la bomba i els cargols.

 

Comprovació de funcionament de la bomba i la caldera

Cal col·locar el dipòsit i endollar l'aparell, per això recomanem muntar la carcassa superior prèviament (cura amb l'electricitat!!!). L'aparell ha d'agafar gran quantitat d'aigua del dipòsit, ja que cal omplir la caldera. El procés de presa daigua es realitza diverses vegades, ja que va escalfant laigua a linterior de la caldera a poc a poc.

I hem acabat la reparació de la nostra planxa. Ja agafa aigua i la transforma en vapor! Ara toca posar-se a planxar tota la roba que se'ns ha acumulat aquests dies 😖​. Així, explicat pas a pas, pot semblar una mica complex, però no et preocupis! També pots veure un videotutorial en què Pepe, el nostre tècnic d'electrodomèstics, fa la reparació en uns minuts. Connecta't a el nostre canal de YouTube i segueix-nos per reparar els teus electrodomèstics.

 

💚 Tots els seus recanvis a https://www.electrotodo.es/