Per què es trenca el molinet de la cafetera Krups Espresseria?

La majoria de les avaries que es provoquen als molinets de cafeteres automàtiques es deuen a lús de cafè torrefacte o barreja. Les cafeteres automàtiques s'han de fer servir només amb cafè natural. En el procés d'obtenció de cafè torrefacte el cafè normal es torra juntament amb sucre per aconseguir un sabor característic que emmascara el sabor del cafè. Sovint s'utilitza per dissimular el sabor d'un cafè de baixa qualitat. Durant aquest procés de torrefactat, el cafè es recobreix amb una capa de sucre torrat que, en el moment de moldre el cafè es queda enganxat a les dents del molinet i fa que s'acabi bloquejant.

Cafetera espresso automática Krups Espresseria Quattro Force EA82F0 - Comprar en Fnac

Com saber si el molinet de la cafetera està trencat?

En iniciar el procés de preparació del cafè es produeix un soroll, produït pel motor del molinet, però els engranatges que molen el cafè no es mouen, o ho fan amb molta dificultat. Es produeix perquè la part de sucre del cafè torrefacte ha bloquejat els mecanismes.

En aquest article del bloc d'electrotodo.es explicarem com reparar una avaria al molinet de la cafetera automàtica Krups Espresseria.

Recorda: pots veure un vídeo d'aquest procés al nostre canal de YouTube.

Eines necessàries

  • Tornavís Torx 15
  • Tornavís pla petit
  • Brotxa llarga

 

Procés de reparació de la cafetera Krups Espresseria

Desmuntatge
  1. Treure dipòsits, calaixos i safates de la cafetera
  2. Desmuntatge de les carcasses:
    1. Treure el recipient superior on es tira el cafè en gra (amb 2 cargols)
    2. Treure cargols sota aquest dipòsit i els cargols sota el dipòsit d'aigua
    3. Treure 4 cargols de la carcassa frontal
    4. Aixecar embellidor superior per poder seguir la retirada de cargols
    5. Ara podem aixecar primer la tapa superior tirant una mica cap amunt i després la resta de carcassa lateral i del darrere (que surten tirant enrere, en una sola peça)
  3. Ja tenim accés al molinet de la cafetera, cal buscar el cable d'alimentació elèctrica per treure el connector que va a la placa de l'electrodomèstic. Un cop desconnectat, ho podrem retirar cap amunt (en algunes versions cal treure alguns cargols, en altres no cal).
  4. Un cop desmuntada la peça, és recomanable netejar les restes de cafè mòlt que amb el temps s'han anat acumulant a l'interior de la cafetera. Es pot fer servir una brotxa o bufar-ho amb un petit compressor.

 

Muntatge
  1. Ara podem substituir el molinet de la Krups Espresseria per un recanvi d'electrotodo.es. De vegades, cal verificar que el cable del nou molinet tingui la distància suficient per arribar al seu lloc a la placa, ja que el fabricant, per a algunes versions no ha tingut en compte aquesta longitud i cal empalmar el connector del molinet antic per guanyar una mica a la longitud del cable.
  2. Després de col·locar el nou molinet, cal col·locar el regulador de cafè del molinet antic. Per això, retirem l'anella blanca del molinet antic fent palanca amb un tornavís pla petit i el fixem a pressió en el nou recanvi. Després cal col·locar el comandament del regulador.
  3. Per muntar carcassa posterior i lateral col·locant-lo al rail inferior fins a portar-lo al seu lloc d'encaix a la carcassa frontal.
  4. Fixeu cargols d'aquesta carcassa.
  5. Muntar carcassa superior i fixar-ne els cargols.
  6. Muntar cargols de la carcassa frontal i superior.
  7. Ficar dipòsit de cafè superior i el cap del comandament regulador.
  8. Col·locar safates, dipòsits i accessoris de la cafetera.
Comp`rar molinillo Krups Espresseria

I la reparació està acabada!... Potser t'ha semblat una mica llis. Així explicat sembla una mica complex, però no et preocupis! També pots veure un video-tutorial on Pepe, el nostre tècnic d'electrodomèstics, fa la reparació en uns minuts. Connecta't al nostre canal de YouTube i segueix-nos per reparar els teus electrodomèstics.